Permakültür Eğitim Merkezi girişimimizin tanıtım videosunu paylaşmaktan gurur duyuyoruz. Kocaeli’nde doğa ile ahenk içinde yaşamı yaygınlaştırmak için ilgili tüm paydaşlarımıza çağrımızdır.
Kendini okyanusta bir damla sanma! Bir damlanın içinde kocaman bir okyanussun!
Rönesans Enstitüsü derneği olarak Anadolu’nun değerlerinden aldığımız cesaret ve evrensel vizyonun paydaşı olma coşkusuyla küresel meselelerin çözümüne katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Farklı disiplinleri bir araya getirirken faaliyetlerimizi insan onuru, insan hakları, demokratik katılım değerleri üzerine inşa ediyor. Çeşitliliğimizi zenginlik olarak kabul ediyoruz. Son on yılda kamu ve özel sektörde çalışan üyelerimizle birlikte farklı ülkelerden 3000 genç ve 200 uzman ile pozitif etki oluşturmak için bağlar kurduk. Yüksek yaşam kalitesine sahip olmanın ancak doğa ile uyumlu bir şekilde daha yenilikçi bir toplumda yaşamak ile mümkün olduğunu biliyoruz. Dijital dönüşüm ve Bilim, İklim eylemi, Aktif Kaliteli Yaşam alanlarında üç ana stratejik hedefimiz ile sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkıda bulunan çalışmalarımıza devam edeceğiz. İklim eylemi stratejimiz kapsamında yerel ile evrenseli birleştiren bir planımız var! Doğa ile uyumlu yaşama örnek oluşturmak, çevre konusunda duyarlılığı artırmak için permakültür uygulama alanlarının oluşturulmasına katkıda bulunmak istiyoruz. İnsanlığın en büyük sorunu olan iklim kriziyle mücadele için gelin bir olalım.
Özgür Yaşar Akyar; bilgisayar mühendisi, araştırmacı, eğitimci ve bir doğa savunucusu olarak toplumumuzdaki bireysel yaşam kalitesini artırma konusunda tutkuludur. Akademik çalışmaları; eğitim teknolojileri, beden eğitimi ve spor, öğretmen eğitimi, kapsayıcı eğitim ve akıllı öğrenme için blokzincir konularını kapsamaktadır.